KAJUS BONUSS

Jablečná hrnková buchta

Nevíš co s jablky? Udělej si tuto jednoduchou buchtu, na kterou potřebuješ jen velkou mísu a hrnek.

 

Videorecept najdeš zde.

 

počet porcí: 12  | doba přípravy: 1 hod | hrnkový recept

nutriční hodnoty na 1 porci:

178 kcal 

17 g sacharidů 

6 g bílkovin

11 g tuků

Ingredience:

1 hrnek špaldové hladké mouky (200 g)
½ hrnku třtinového cukru (100 g)
½ hrnku proteinu na pečení (volitelný) (50 g)
⅓ hrnku nasekaných vlašských ořechů (50 g)
1 balení kypřícího prášku (12 g)
1 lžička skočice
¼ lžičky sušený zázvor
¼ lžičky nové koření
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 vejce
2 hrnky oloupaných jablek (300 g)
moučkový cukr na posyp

Postup:

  • Nejprve smíchej všechny suché ingredience (mouku, cukr, kypřící prášek, koření, nasekané vlašské ořechy, protein). Poté přilij olej, mléko a vyklepni vajíčko.
  • Jablka oloupej, nakrájej na kostky a přimíchej do těsta.
  • Teď už stačí jen vymazat nebo vystříkat formu olejem, vysypat moukou a těsto ni přelít. Peč v troubě vyhřáté na 180 stupňů horkovzduch cca 45 minut.
  • Po upečení nechej vychladnout a můžeš ještě posyp moučkovým cukrem.

Tip: K buchtě si dej tvaroh nebo jogurt a máš z toho plnohodnotnou snídani nebo svačinu.

Další recepty