Dokonale nadýchaný, smíchaný v jedné míse a za pár minut na stole. Tak pojďme na výbornou klasiku.
počet porcí: 20 | doba přípravy: 30 min | rychlý a jednoduchý recept
nutriční hodnoty na 1 porci:
113 kcal
12 g sacharidů
3 g bílkovin
5 g tuků
Potřebuješ:
1 hrnek mletého máku (100 g)
1/2 hrnku hladké mouky (100 g)
1/2 hrnku hrubé mouky (100 g)
1/4 hrnku třtinového cukru (80 g)
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 odměrky vanilkového sladidla (10 g) nebo 1 sáček vanilkového cukru
1/4 hrnku oleje (60 g)
1 vejce
1 hrnek mléka (300 ml)
Postup:
Smíchej sypké ingredience (mletý mák, hladkou mouku, hrubou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek a vanilkové sladidlo). Poté vmíchej mléko, olej a jedno vajíčko.
Směs přelij do vymazané a vysypané formy a peč na 180 stupňů cca 25 minut. Těsto by se nemělo lepit na špejli a vrch by měl být do zlata.
🌟Tip: Makovec vychutnávej samotný nebo můžeš doplnit řecký jogurtem či tvarohem pro doplnění dávky bílkovin.