KAJUS BONUSS

Hrníčkový makovec

Dokonale nadýchaný, smíchaný v jedné míse a za pár minut na stole. Tak pojďme na výbornou klasiku.

 

počet porcí: 20 | doba přípravy: 30 min | rychlý a jednoduchý recept

 

nutriční hodnoty na 1 porci:

113 kcal

12 g sacharidů

3 g bílkovin

5 g tuků

 

Potřebuješ: 

1 hrnek mletého máku (100 g)

1/2 hrnku hladké mouky (100 g)

1/2 hrnku hrubé mouky (100 g)

1/4 hrnku třtinového cukru (80 g)

1/2 sáčku kypřícího prášku

2 odměrky vanilkového sladidla (10 g) nebo 1 sáček vanilkového cukru

1/4 hrnku oleje (60 g)

1 vejce

1 hrnek mléka (300 ml)

Postup:

Smíchej sypké ingredience (mletý mák, hladkou mouku, hrubou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek a vanilkové sladidlo). Poté vmíchej mléko, olej a jedno vajíčko. 

Směs přelij do vymazané a vysypané formy a peč na 180 stupňů cca 25 minut. Těsto by se nemělo lepit na špejli a vrch by měl být do zlata. 

🌟Tip: Makovec vychutnávej samotný nebo můžeš doplnit řecký jogurtem či tvarohem pro doplnění dávky bílkovin.

 

Další recepty